​Miljøvenligt Skrot​

I år 2000 vedtog Folketinget en ny lov omkring miljørigtig skrot af biler, ophugning og nye fordele til bilejere. Men hvad går det ud på og hvad vil det betyde for dig? Alt det og mere til kan du få svar på her.​

Hvad indebærer den nye miljøvenlige lov?​​

Folketinget vedtog at der skulle gives mellem 1.200 og 1.500 til alle bilejere der aflevere deres gamle biler til miljøvenlig skrotning. Miljøkravene blev også forbedret i forhold til hvordan ophugnings procesen skulle forgå. Meningen med denne lov er at forøge sikkerheden for at bilejerene aflevere deres biler istedet for at efterlade dem i grøfter eller andre steder i naturen. Man vil på den måde også beskytte naturen.

Hvilke biler bilver ikke godkendt?​

Skrotpræmien bliver ikke udbetalt til:

  • Biler der ikke er blevet afmeldt efter d. 1/7-2000.
  • Biler der vejer mere end 3.500 kg i alt.
  • Biler der har plads til mere end 9 personer. Dette er incl. bilens fører.

Er din bil brændt, skal den stadig afleveres og der vil fortsat være mulighed for, at få en skrotpræmie for den. Er din bil blevet totalskadet, bør du kontakte dit forsikringsselskab.

Fælles udgifter?​​

Der er også en regel om, hvem der skal betale udgifterne, for at sende en bil til ophugning. Det skal alle der har ejet bilen, i dens levetid. På den måde, er der større chance for, at bilen bliver afleveret i stedet for, at blive efterladt (da det ikke er dyrt at aflevere den). En lille afgift på f.eks. 700,- har vist sig, at afholde mange fra, at sende skrotbilen til en ophugger.​

Hvad forventer Miljøstyrelsen sig af disse regler?​​

Man regner med, at der vil blive afleveret ca. 120.000 biler til skrot om året. Men regner med, at der kun vil blive efterladt ca. 500 biler i naturen, om året. Hvor der i 1998 blev efterladt ca. 4.000 biler i Danmark. Disse tiltag, vil i sidste ende spare/give op til 5.mio kr om året. Da det ellers plejer, at koste mange penge, at fjerne de efterladte biler, rundt omkring.

Hvad er miljøvenligt skrot?​​

For ophuggeren, vil disse nye miljøregler betyde, at man skal anvende miljø- eller kvalitetsstyringssystemer. Det vil sige, at ophuggerne skal dokumentere, hvordan og hvornår bildemontering, aftapning af miljøskadelig væsker og dets lige har fundet sted. På den måde kan man sikre sig, at reglerne bliver overholdt og undgår forurening.

Batos Auto​

​Vi hos Batos Auto håber, at denne tekst har sat dig lidt mere ind i, hvordan det hele foregår. Hvis du skulle have yderligere spørgsmål som du ikke fik svar på i denne tekst. Er du velkommen til at kontakte os. Du kan også altid få, et uforpligtende tilbud, hvis behovet skulle være der.

Mvh Batos Auto​

​Firmainformation

Batos Autoværksted v/Bato Arsovic
E-mail: batosauto@hotmail.com
CVR: 26483298

Salg

Hold-An Vej 94 (bag OK Tanken)

2750 Ballerup
​Telefon: 28 74 31 11
Se på kort her »